fbpx

Lapin kauppakamarin syyskokouksessa tehtiin valinnat kauppakamarin luottamushenkilöiksi vuodelle 2019. Puheenjohtajana jatkaa Stora Enso Veitsiluodon tehtaanjohtaja Juha Mäkimattila. Varapuheenjohtajina jatkavat toimitusjohtaja Jukka LakkapääLP Lakkapää Oy:stä, toimitusjohtaja Martti SassiOutokumpu Stainless Oy:stä, sekä uutena Pohjola Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Posio. Lapin kauppakamarin hallitukseen uusina jäseninä nousivat Lapland Hotelsin toimitusjohtaja Ari Vuorentaustaja Harriniva Hotels & Safaris Oy:n toimitusjohtaja Niina Pietikäinen.Lisäksi Pietikäinen ottaa vastaan matkailuvaliokunnan puheenjohtajan tehtävän. 

– On hienoa, että minulle on annettu mahdollisuus tulla mukaan tällä tasolla edunvalvontatyöhön. Matkailuvaliokunnassa meillä on mielettömän hyvä tiimi koko Lapin alueelta. Matkailuhan on kovassa nousussa, ja valiokunnassa voimme katsoa, mitä voimme tehdä lisää ja auttaa uusia yrityksiä tulemaan mukaan alalle. Isommassa kuvassa pääsen kauppakamarin hallituksessa edustamaan matkailua muiden Lapin isojen toimialojen pariin, Pietikäinen sanoo. 

Lapin kauppakamarissa vaikuttaa 94 luottamushenkilöä

Lapin kauppakamarin edunvalvontatyön tukena on 8 valiokuntaa, jotka ovat kaivosalan, kauppa- ja rajakauppa-, Kemi-Tornion alue, Liikenne-, Matkailu-, Muotoilu-, Teollisuus- ja tulevaisuusvaliokunta. Valiokuntien tehtävänä on seurata alansa toimintaympäristöä. Valiokuntatyöskentelyssä muodostetaan yhdessä vaikuttamiseen painopisteet, sekä tehdään elinkeinoelämälle tärkeitä aloitteita ja päätöksiä. Valiokunnista myös kaivosalan valiokunta sai uuden puheenjohtajan, kun tehtävässä aloittaa Agnico Eaglen Kittilän kaivoksen uusi johtaja Tommi Kankkunen. Kauppakamaritoiminta on Kankkuselle uutta, ja hän odottaa tehtäväänsä valiokunnan puheenjohtajana innolla.

– Mielenkiinnolla odotan, että pääsen työskentelmään muiden kaivosalan vaikuttajien kanssa. Lapin erityispiirteenä voi pitää sitä, että täällä yritysten välinen yheistyö on aktiivista, Kankkunen sanoo.

Vaalit vaikuttamisen keskiössä 

Vuoden 2019 osalta Lapin kauppakamari keskeisimpiä tehtäviä ovat vaalivaikuttaminen eri muodoissa, sekä Lapin yhteisen edunvalvonnan aktiivinen kehittäminen. Lapin kauppakamarin vaikuttamisohjelman teemana on vastuullisesti kasvava Lappi, jonka pitää sisällään Lapin saavutettavuuden kestävän parantamisen ja vastuullisen logistiikan ja kilpailukykyä parantavat liikennehankkeet, Lapin energiatuotannon kehittämisen ja monipuolistamisen, luonnonvarojen vastuullisen käytön ja joustavat lupaprosessit sekä laadukkaan koulutuksen ja osaavan työvoiman saatavuuden turvaamisen. 

– Lapin elinkeinoelämä on ollut kuluvan vuosikymmenen puolivälin jälkeen vahvalla kasvu-uralla. Lapin suhdannekatsauksen 2018 mukaan vuoden 2017 aikana liikevaihdon pitkän aikavälin trendi oli myönteisempää kuin missään muualla Suomessa, edellisvuoteen nähden kasvua oli 9,5 %. Ja tätä kasvua on mahdollista jatkaa kestävällä tavalla ja näin vastuullisesti kasvava Lappi hyödyttää koko Suomea, sanoo Lapin kauppakamarin toimitusjohtaja Timo Rautajoki.  

Lisätietoa:

Timo Rautajoki
Lapin kauppakamari
040 551 1289
timo.rautajoki@chamber.fi tai lapinkauppakamari@chamber.fi

Siirry sisältöön