Kestävää kasvua Lapista -aamupalatilaisuus SuomiAreenassa

ViiviAjankohtaista, Tapahtuma / Tilaisuus

Lapin kauppakamari järjestää Porin Suomi Areenassa keskisviikkona 13.7. aamupalatilaisuuden, jossa keskustellaan Lapin kasvupotentiaalista ja elinkeinoelämänroolista vihreässä siirtymässä.

Lapin toimialat ja yritykset ovat yhdessä uudistaneet tavoitteensa. Uuden vision mukaan Lappi on pohjoisen Euroopan solmukohta, joka yhdistää luonnon kestävän käytön vastuulliseen kasvuun.

Uutta kasvua haetaan erityisesti vihreän siirtymän toteuttamisessa, jossa Lapilla on keskeisiä raaka-aineita ja osaamista. Lapin kaivokset ovat mukana ratkaisemassa sähköistyvää maailmaa, metsätalous tuottaa edelleen keskeisiä bioraaka-aineita ja matkailu kasvaa vahvasti hiilineutraaliustavoitteiden siivittämänä.

Pohjois-Ruotsin, Pohjois-Norjan ja Pohjois-Suomen investointipotentiaali on yhteensä 160 miljardia euroa. Suomessa pitäisi kääntää katseet pohjoiseen, kuten Ruotsissa on jo tehty. Lapin merkitystä vahvistaa nyt korostetusti myös se, että huoltovarmuuden kannalta elintärkeät maayhteydet läntisiin naapureihimme kulkevat Lapin kautta.

Lapin rooli on muuttunut. Harvaanasuttu maakunta tekee tällä hetkellä jo 6% koko Suomen tavaraviennistä ja kansainvälinen matkailu tuo vahvaa vientituloa. Huoltovarmuuden näkökulmasta Lapin asema on keskeinen Ruotsin ja Norjan maarajalla.

Lapin kauppakamari kutsuu päättäjiä, vaikuttajia ja keskeisiä sidosryhmiä aamupalalle 13.7.  ja keskustelemaan Lapin ja koko Suomen kasvusta. Jos et ole saanut kutsua, mutta tilaisuus kiinnostaa, niin otathan yhteyttä hanna.baas@chamber.fi