JULKAISUT 2022

Kyber- ja hybridiuhkien torjumisen muistilista lappilaisille yrityksille

Venäjän hyökkäyssota ja Suomen Natokeskustelu ovat kiihdyttäneet uhkia kyberturvallisuuden ja hybridivaikuttamisen rintamilla.

Lapin Kauppakamarin digitalisaation valiokunta on koonnut kaikkien Lapin Kauppakamari jäsenyrityksien käyttöön kyber- ja hybridiuhkien torjumisen muistilistan.

Tämän muistilistan tarkoitus on muistuttaa toimialariippumatto­masti erilaisten kyber- ja hybridiuhkien torjunnan tärkeydestä. Muistilista on ensimmäinen askel yritysten häiriötilanteisiin varautumisen kehittämistä.

Lataa koko muistilista tästä

Graafisen esityksen laati Kota Kollektiivi Lapin kauppakamarin toimeksiannosta.


Kuva Lapin Materiaalipankki – Riku-Matti Jurmu

Barentsin alueen investoinnit ja elinkeinojen näkymät

Lapin kauppakamarin Growth thought Cooperation – hankkeessa julkaiseman  selvityksen mukaan Barentsin alueen investointipotentiaali yltää 178 miljardiin euroon.

Kokonaissummasta 86 miljardia euroa kohdistuu teollisiin hankkeisiin, 50 miljardia euroa energiahankkeisiin, 32 miljardia euroa infrastuktuurihankkeisiin, 4 miljardia euroa matkailuun sekä 6 miljardia euroa muihin hankkeisiin.

Selvityksessä huomioitiin toteutuksessa olevat, vahvistetut ja suunnitteilla oleva investoinnit pääosin vuoteen 2030 saakka. Tulokset vahvistavat kuvaa pohjoisesta teollisten elinkeinojen veturina ja ilmastotavoitteiden toteuttaminen näkyy investoinneissa ennennäkemättömällä tavalla.

Lataa koko raportti Barentsin alueen investoinnit ja elinkeinojen näkymät
Raportti englanniksi Investments and business prospects in the Barents region

8.2.2022 klo 13-14.30 järjestetyn julkaisutilaisuuden tallenne on katsottavissa 31.3.2022 asti

Selvityksen Lapin kauppakamarin toimeksiannosta laati Korkia Consulting julkisten aineistojen ja haastattelujen pohjalta (2021). Tarkastelussa keskityttiin hankkeisiin, jotka ovat käynnistyneet tai joiden arvioidaan käynnistyvän noin 10 vuoden sisällä. Selvityksen toteutus on osa EAKR-rahoitteista Growth through cooperation -hanketta.


Lapin liikenneyhteydet -infograafi

Lapin kauppakamarin Lapin kauppakamarin Growth thought Cooperation – hankkeessa teettämä Lapin liikenneyhteydet -infograafi on nyt julkaistu jäsenten sekä sidosryhmien käytöön. Infograafeissa keskistyttiin visualisoimaan Lapin sijainti osana kansainvälistä verkostoa seuraavien pohjoisten näkökulmien kautta:

  • Tieverkosto ja maantieyhteydet
  • Lentoasemat, satamat ja raideyhteydet
  • Rajaliikennne ja rajanylitys

Lataa koko infograafi täältä: Lapin liikenneyhteydet -infograafi

Materiaalin lähteinä on käytetty julkisesti saatavilla olevia tilastoja ja muita aineistoja. Graafisen esityksen laati Mainostoimisto Puisto Lapin kauppakamarin toimeksiannosta. Materiaalin toteutus on osa EAKR-rahoitteista Growth through cooperation -hanketta.


Lapin elinkeinot -infograafi

Lapin kauppakamarin Growth thought Cooperation – hankkeessa teettämä Lapin elinkeinot -infograafi on nyt julkaistu jäsenten sekä sidosryhmien käytöön. Infograafeissa keskistyttiin visualisoimaan Lapin merkistystä Suomen elinkeinoelämässä, sekä pohjoisen investointipotentiaalia.

Lataa koko infograafi täältä: Lapin elinkeinot -infograafi

Materiaalin lähteinä on käytetty julkisesti saatavilla olevia tilastoja ja muita aineistoja. Graafisen esityksen laati Mainostoimisto Puisto Lapin kauppakamarin toimeksiannosta. Materiaalin toteutus on osa EAKR-rahoitteista Growth through cooperation -hanketta.