fbpx

Lapin kauppakamari järjestää yhdeksännen kerran Arctic Business Forumin 11–12. huhtikuuta 2018 Kemissä. Tämä vuoden teemana on innovaatiot, kilpailukyky ja Startupit Arktisella alueella.

– Foorumissa katsotaan vahvasti tulevaisuuteen. Yhtenä merkittävänä teemana ohjelmassa on arktisen rautatien merkitys koko logistiikkaketjulle. Lapissa radasta käydyssä keskustelussa on ollut painotus siinä, mitä kautta rata kulkee. Norjalaiset visiot ovat jääneet taustalle, sekä saman radan yhteys uusiin globaaleihin kuljetusketjuihin, kuten esimerkiksi Kiinan Polar Silk Road ja sen tarjoamat mahdollisuudet. Jäämerenradan selvitysraportti julkaistaan ensi viikolla ja hallitus on mahdollisesti tehnyt siitä koskevia päätöksiä maaliskuun budjettiriihessä, sanoo Lapin kauppakamarin toimitusjohtaja Timo Rautajoki.

Kaksipäiväisessä foorumissa luodaan suhteita ja verkostoidutaan arktisten alueen toimijoiden kanssa sekä summataan samalla Lapin sekä naapurialueiden elinkeinoelämän tilanne ja tulevaisuuden näkymät. Rautajoen mukaan yritystoiminnan kehittämisestä ollaan kyllä kiinnostuneita arktisella alueella, mutta harva liittää sitä arktiseen startup-yrittäjyyteen. Arctic Business Forumin ohjelmassa tähän keskitytään Arctic Startup – New Entrepreneurship Creates Growth -osiossa, jossa esitellään Lapin ja Rovaniemen rohkeat askeleet Startup-yrittäjyyteen. Muita osioita ohjelmassa ovat mm. Arctic Business and Investment Potential in 2018, Cross-border Co-operation in the European Arctic ja Competitiveness in the Arctic Busines.

Foorumin vahvistettuja puhujia ovat mm. Kirkenesin satamanjohtaja Kjell Stokvik (NOR), Suurlähettiläs Harri Mäki-Reinikka (FIN), Newmark Global Corporate Servicen varapuheenjohtaja Bob Hess (USA), IBM Suomen toimitusjohtaja Mirva Antila (FIN) ja Norrbottenin elinkeinojohtaja Andreas Lind (SWE).

– Foorumissa odotetaan uusia avauksia, käydään läpi ajankohtaisia hankkeita ja katsotaan, miten bisnes on käynnistymässä pitkän laman jälkeen, Rautajoki kertoo.

Arctic Business Forumissa on Early Bird hinnoittelu 28. helmikuuta asti. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: http://arcticbusinessforum.com

Yhteydenotot:

Viivi Lakkapää
Asiamies, Lapin kauppakamari
viivi.lakkapaa@chamber.fi
+35840 5111 696
www.arcticbusinessforum.com

Siirry sisältöön