Tänä vuonna kahdeksatta kertaa järjestettävässä Arctic Business Forumissa kokoonnutaan arktisen teollisuuden pääkaupunkiin Kemiin

Ohjelma

KESKIVIIKKO 17.5.

AVAUSPUHEENVUORO

Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen ja Lapin kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja Juha Mäkimattila pitävät avauspuheenvuoronsa.

MITÄ ARKTISELLA ALUEELLA TAPAHTUU 2017

Arvioidaan kansainvälisen Arktisen liiketoiminnan yhteistyön kehitystä muuttuvassa poliittisessa tilanteessa. Arctic Business Forum vuosikirja 2017 julkaistaan.

SWEDISH SESSION – JÄRJESTÄJÄNÄ BUSINESS SWEDEN

Esittelyssä Ruotsin kiinnostus Arktista aluetta kohtaan, ja mitä mahdollisuuksia ruotsalaiset näkevät Arktisella alueella olevan. Päämääränä on aktivoida ruotsalaisia yrityksiä toimimaan Arktisella alueella sekä ennen kaikkea rakentaa yhteistyötä Ruotsin ja Suomen sekä muiden kansainvälisten yritysten välille.

LIIKETOIMINTA ARKTISELLA ALUEELLA

Kemi-Tornio alue sijaitsee Kemijoen ja pohjanlahden risteyskohdassa Ruotsin rajalla. Samalla se on yksi Arktisen alueen suurimmista teollisuuskeskittymistä. Pienille- ja keskisuurille aliurakointi ja ylläpitoyrityksille alue tarjoaa paljon mahdollisuuksia niin Kemin metsäteollisuudessa kuin Tornion terästeollisuudessa. Viimeisimpänä alueelle investoi kiinalainen bioenergiayritys Kaidi, joka sijoittaa miljardi euroa biodieseljalostamoon.

TORSTAI 18.5.

ARKTISEN ALUEEN LIIKENNE

Päivitys Euroopan arktisen alueen satamien ja laivaliikenteen tilanteeseen Koillisväylällä unohtamatta suunnitelmia  Arktisen alueen rautatien rakentamiseen. Arktinen alue kiinnostaa yhä enenevässä määrin ja siitä on tullut trendikäs matkakohde, mikä näkyy esimerkiksi suorien lentoreittien avautumisena Eurooppaan ja Aasiaan. Kysynnän kasvaessa on hyvä pohtia, miten Arktisen alueen liikennereittejä tulevaisuudessa kehitetään.

INVESTOINTIKATSAUS

Uutiset Euroopan Arktisen alueen investoinneista metsä-, teräs-, ja kaivosteollisuudessa sekä liikenneyhteyksissä.

Lisää tietoa ohjelmasta ja puhujista tulossa lähiaikoina.

Arctic Business Forumin nettisivuille pääset tästä.

Siirry sisältöön