Palvelemme sekä alueellisesti että valtakunnallisesti tarjoamalla yritysten käyttöön ja tueksi eri alojen asiantuntijoita ja muita yritystoimintaan liittyviä palveluja. Oikealla olevassa valikossa löydät pikalinkit kauppakamarin palveluihin jäsenistölle.

Vientiasiakirjat ja Kansainvälistymispalvelut

Kauppakamarit myöntävät yrityksille ulkomaankaupan asiakirjoja, kuten EU:n yleisiä alkuperätodistuksia, ATA carnet-tulliasiakirjoja, kauppalaskujen vahvistuksia sekä Force Majeure ja muita erityistodistuksia kaupan osapuolten ja vientimaan viranomaisten vaatimuksiin.

Yritysten kansainvälistyminen lähtee aina yrityksistä itsestään ja niiden tahdosta, mutta sitä voidaan edistää julkisin ja yksityisin palveluin. Tarjoamme yhdessä 19 kauppakamarin kanssa yrityksille kasvu- ja kansainvälistymistarpeisiin mm. ajantasaista markkinatietoa sekä laajat verkostot Suomessa ja maailmalla

Neuvontapalvelu jäsenille

Lapin kauppakamarin jäsenille maksuttomassa neuvontapalvelussa Helsingin seudun kauppakamarin asiantuntijat ja lakimiehet vastaavat kysymyksiisi liittyen muun muassa verotus-, talous-, työsuhde- ja yhtiöoikeudellisiin asioihin. Voit olla yhteydessä suoraan tiettyyn asiantuntijaan puhelimitse tai sähköpostitse, jättää kysymyksen lomakkeen kautta tai selata vastauspankin vastauksia. Lisätiedot: https://helsinki.chamber.fi/neuvonta-ja-palvelut/maksuton-neuvonta/ihmiset-neuvojen-takana/

Tapahtumat, tilaisuudet ja koulutukset

Lapin kauppakamari järjestää vuosittain ka. yli 30 koulutustilaisuutta. Koulutusten lisäksi järjestetään myös tilaisuuksia yksin tai yhdessä sidosryhmä- kumppanien kanssa. Voitte jäsneneä hyödyntää yritystoiminnan parhaiden asiantuntijoiden toteuttamaa koulutusta yrityselämän eri aihealueilta. Jäsenenä saatte koulutusta normaalihintaa edullisemmin. Aihealueina ovat: Talous ja verotus, Työsuhde, palkka ja HR, Johtaminen ja esimiestyö, Kansainvälistyminen, Myynti ja markkinointi, sekä Tietotekniikka ja webinaarit. Lapin kauppakamarin koulutustarjontaan pääset tutustumaan täältä: https://www.lapland.chamber.fi/koulutus/

Tutkinnot: LKV, LVV, AKA, KHK, HTT ja HHJ

Keskuskauppakamari järjestää vuosittain useita kokeita, jotka läpäisemällä voit osoittaa osaamisesi ja asiantuntemuksesi myös muille. Kauppakamarit ympäri Suomen tarjoavat Hyväksytty hallituksen jäsen -koulutusta.

Tavarantarkastus, välimiesmenettely ja kiinteistönarviointi

HTT-tavarantarkastajat ovat puolueettomia asiantuntijoita, jotka suorittavat palvelun tai tavaran teknisen tarkastuksen. Tavarantarkastajaa voidaan käyttää joko riitoja ehkäisevästi tai riitatilanteessa.

Välimiesmenettely on nopea, kustannustehokas, asiantunteva ja luottamuksellinen vaihtoehto riitojen ratkaisemiseen. Riidanratkaisua ja laajemmin konfliktinhallintaa kannattaa miettiä jo sopimuksia tehtäessä. Keskuskauppakamarin välimieslautakunta tarjoaa välimiesmenettelyyn liittyviä tietoja ja palveluita.

Auktorisoidut kiinteistöarvioijat (AKA) edustavat kiinteistöalan parasta osaamista. Heidän tehtävänsä on arvioida kiinteistön arvo puolueettomasti ja perustellusti. Suomessa toimii noin 250 AKA:a, jotka arvioivat vuosittain useita tuhansia kiinteistöjä.

Ansiomerkit

Ansiomerkki myönnetään, kun haluat osoittaa arvostustasi työntekijää kohtaan. Myöntämisperusteita eri ansiomerkeissä voivat olla työuran pituus, merkitykselliset työsuoritukset tai halu palkita työntekijä muusta syystä.